Sydafrika - Introduktionsdag

På morgonen vid nio blev vi upphämtade av Ash, han visade oss hur vi kommer ta oss till och från jobbet varje dag. När vi kom fram till kontoret där vi kommer jobba fick vi en lång introduktion som förklarade baserna för oss. Väldigt mycket om säkerhet igen, att inte ta minibussarna hem efter 16.30, hur man ska bete sig ute bland människor, var och vart man ej ska ta ut pengar osv. Vid lunch tog Ash oss till ett pizza place i närheten och sedan vidare till ett litet köpcentrum där jag köpte en ny skrutt mobil som jag kan ha här nere för att kontakta exempelvis Sabina. Efter det gick vi tillbaka till kontoret där vi träffade vår redaktör som tyvärr åker till Indien på fredag, men hon verkade toppen och visade oss tidningen och berättade lite om arbetet kring den. 

I morgon börjar vi jobba på allvar, även om det blir mer att läsa handboken för journalistik, kolla deras Twitter då en person varje vecka har hand om socialmedia och så ska vi börja researcha lite efter artiklar som vi kan tänkas vilja skriva. Förmodligen kommer vi jobba ihop jag och Sabina eftersom vi är intresserade av olika saker. Jag vill skriva och Sabina fotografera, därför kan det bli bra att teama ihop. 

Vi fick också veta idag att det på fredag ska göras en utflykt till ett rehabiliteringscenter för sjöfåglar (flest pingviner där) eftersom vår redaktör är borta hela den dagen. Vill så gärna se på söta pingviner som vaggar omkring så det ska bli jättekul! 

Ikväll ska vi bege oss med våra volontärboende till ’Long Street’, dricka billig öl och ha skoj. Tydligen så går ‘alla’ volontärer ut på onsdagar och just till ‘Long Street’ så det ska bli kul att kanske träffa andra volontärer och prata med dem. Jag ser fram emot i morgon och att få börja arbeta, det ska bli skönt att göra någonting på riktigt. Sen ska vi också planera in vad vi ska göra till helgen, alla vi träffar berättar för oss att tre veckor är ’på tok för kort tid’. Vilket det kanske är, dock känns det väldigt bra nu ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback